97154433

DAB Radio

Der findes mange forskellige typer DAB+ radioer, i mange forskellige designs, mærker og prisklasser. 

JBL Tuner

Mærke: JBL

Interface: Bluetooth

Farver: Hvid og Sort

Vægt: 445 g

Indbygget display: LCD

DKK 799,00

Tangent DAB2go+

FM/DAB/DAB+

8 timers batteri

Bluetooth

Farver: Hvid, sort og Valnød

250 x 152 x 85 mm

DKK 1.499,00

DKK 799,00

DKK 1.499,00

Dab-radio

Til enhver lejlighed

Du kan få en lille køkken DAB+ radio, uden at den kan så meget andet en at modtage DAB+ og FM-signalet. De fleste DAB+ radioer kan modtage FM-signalet. Men ikke alle. Så er der DAB+ radioer der også har indbygget bluetooth. Clockradioer med DAB+, DAB+ radioer med indbygget CD-afspiller. Nogle af de nyeste radioer kan i dag også gå på Wifi. Der findes DAB+ radioer der er trådløse, som du kan tag med ud i haven eller til standen, uden den behøver batterier eller strøm. Den skal blot være opladet.

Farvel til FM radio

Der er mange fordele ved digital radio. Udover at du kan hører det på din DAB+ radio, kan du også hører digital radio på din computer, smartphone, tablet eller hvis du har et smart tv. Mange radiostationer har deres egen hjemmeside, hvor du gratis kan lytte til deres programmer, lige når det passer dig. Til din smartphone eller tablet, kan du hente apps, og lytte til din ynglings radioprogrammer på den måde. Det er er nemt at bruge digital radio, på din DAB+ radio skal du blot trykke på en knap, for at lyttet til lige det program du ønsker. Du slipper for skal skulle tune din ind på det program du gerne vil hører, som du for eksempel skal på en FM-radio. Du slipper også for støj og udsving i signalet, som du kan opleve når du lytter til FM-radio. Med en DAB+ radio kan du også nemt se hvilket program du lytter til. Da informationer op programmet, ruller hen over displayet på din DAB+ radio.

Vores mærker

Vi forhandler blandt andet mærker som Sony, Tivoli, IRC, Panasonic, Tiny, Tangent, Grundig, Pinell, Sangean, Pioneer, Philips, Denver, View Quest og Argon. Ligegyldig hvilken radio du er på udgik efter, står vi klar til at hjælpe dig og guide dig til at finde lige den radio du har behov for.

”DAB” er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting. DAB er en digital teknologi til at sende radio med forskellige frekvenser.

Historien bag det nye DAB

Den 1. oktober 2017, kom den nye DAB+ teknologi, som giver plads til flere kanaler på sendenettet. Så du har mulighed for at lyttet til endnu flere DAB kanaler i Danmark, både landsdækkende og regionale. For at du kan lytte til DAB+ kræver det, at din radio kan modtage det nye signal. De fleste radioer som er produceret efter 2012, burde at kunne modtage det nye DAB+ signal. Du kan se om din radio er en DAB/DAB+ radio, ved at kigge efter DAB/DAB+ ikonet. Ikonet kan sidde i bunden af radioen, og ellers kan du se det i radioens brugervejledning. For at få de nye DAB+ kanaler ind på din radio skal du genindstille den. Det gør du ved at holde knappen inde der hedder autotune/scan eller lignede. Radioen skal herefter gå i gang med at scanne sendenettet, og selv genindstille de nye informationer.

Hvis du oplever at nogle af kanalerne vises to gange efter du har genindstillet radioen, kan det skyldes at radioen har hentet de nye kanaler ned som virker, men uden at slette de gamle, som ikke længere virker. Du kan prøve at slukke helt for strømmen i 5 til 10 minutter, og så starte din radio op igen. Virker dette ikke, kan du kigge i radioens brugsvejledning, og finde der hvor der står ”gendan til frabriksindstillinger” og følge anvisningerne.

Har du i sin tid været ude og investere i et dyrere anlæg med DAB, men som nu ikke kan modtage det nye DAB+ signal. Kan du, hvis dit anlæg har en AUX-indgang, anskaffe dig en DAB+ adapter. Så vil du kunne hører det nye DAB+ signal på dit anlæg. Sådan en DAB+ adapter fås i forskellige prisklasser. Det kan også lade sig gøre at få en sådan en DAB+ adapter til bilradioen. Det kan dog godt være lidt sværere end som så. Så det er en god ide at forhører sig om det muligt, i netop din bil.

Det nye DAB+ signal, har næsten den samme dækning som FM-signalet, som svare til 97 % af landet. Der kan være nogle forhold der kan give et svagere signal, som for eksempel nogle typer betonbygninger. Dette problem kan oftest løses med en ekstern antenne, såfremt dine radio har en ekstern antenne tilslutning. Andre gange kan det være så simpelt som at flytte radioen lidt.

Hos os får du 4 års garanti på mange 
produkter  

Spørgsmål? skriv til os