Vælg en side

Skal du investere i en ny tørretumbler?

En tørretumbler kan i nogle tilfælde være helt uundværlig, da det ikke er alle dage vejret tillader at tørre tøj udendørs, og nogle har slet ikke den mulighed, selv på en solskinsdag.
Der findes to forskellige type tørretumbler, begge med deres fordele og ulemper. Men lad os sammen blive lidt klogere på hvad forskellen er.

Her er 4 af kundernes favoritter – vi har mange andre modeller i butikken  

 

Gorenje DIE82I/G

Kapacitet: 8 Kg

Årligt energiforbrug: 235

Varmepumpeteknologi: Ja

Kondenseringsklasse: A

5.999,00 DKK

AEG T8DER945C

Årligt energiforbrug: 259

Kapacitet (Kg): 9.00

Varmepumpeteknologi: Ja

Kondenseringsklasse: B

7.999,00 DKK

BOSCH WTH85VB8SN

Årligt energiforbrug: 236

Kapacitet (Kg): 8

Varmepumpeteknologi: Ja

Kondenseringsklasse: B

Med 4 års garanti

5.499,00 DKK

5.999,00 DKK

7.999,00 DKK

5.499,00 DKK

Vi leverer og monterer alle slags hvidevarer
indenfor få dage!   

Kondenstørretumbleren

Kondenstørretumbleren er den mest almindelige type tørretumbler i dag, det skyldes blandet andet at den er nem at installere, da den hverken kræver nogen aftræksslange eller et hul i husmureren. En kondenstørretumbler fungerer på den måde at den samler fugten i en beholder, som tømmes regelmæssigt efter hver tørring. Ved nogle modeller er det muligt at tilkoble en slange til vandbeholderen, så man ikke selv behøver at tømme den. Lige meget hvor god en kondenstørretumbler er, vil den altid afgive en lille smule fugt, derfor er det vigtig at den står et sted hvor der er mulighed for udluftning.

Du kan med fordele genbruge vandet fra din tørretumbler til en række forskellige ting, når vandet i vasketøjet fordamper tager der ikke kalk og mineraler med.

Derfor er det oplagt genbruge vandet til blandt andet rengøring, især på badeværelset eller andre steder hvor kalk kan være et problem.

Hvis du vil undgå at dit dampstrygejern kalker til, kan du også her genbruge vandet fra din kondenstørretumbler.

Vask dine vinduer med vandet fra din kondenstørretumbler, og undgå striber. De striber der kan forekomme, stammer oftest fra det kalk der er i vandet fra vandhanen. Ved at genbruge vandet fra din kondenstørretumbler kan du komme disse irriterende striber til livs.

Sarte blomster som orkideer, vil være dig taknemlig for at blive vandet med genbrugs vand fra din kondenstørretumbler. Her er dog en god ide at gøre en lille smule forarbejde, du skal blot hælde vandet fra vand beholder igennem et kaffefilter, på den måde renser du vandet for eventuelle rester af tøjfiber og vaskemiddel.

Hvis du bruger skyllemiddel med parfume, kan der være rester af parfume i vandet.

Fordele:

 • Nem at installere
 • Energivenlig
 • Vandet kan genbruges
 • Større udvalg af modeller
Ulemper:
 • Afgiver fugt.
 • Vand beholderen skal tømmes, hvis ikke der er mulighed for at tilkoble en afløbsslange.
 • Tørre ikke lige så hurtig som en aftrækstørretumbler.
Aftrækstørretumbleren
En tørretumbler af denne type, kræver en aftrækskanal ud til det fri gennem et hul i ydremureren. Det giver et højere energiforbrug, i form af varmetab forhold til en kondenstørretumbler. Har du i forvejen en aftrækstørretumbler, og derved allerede et hul i ydremureren, så kan det bedre betale sig at købe en tørretumbler af samme type igen, frem for at murer hullet til igen. En aftrækstørretumbler, tørre også væsentlig hurtigere end en kondenstørretumbler.

Fordele:
 • Luften ledes ud af rummet, og afgiver ingen fugt.
 • Nemmere end at isolere ydremureren, hvis du allerede har aftrækskanal.
 • Tørre tøjet hurtigere
Ulemper:
 • Bruger mere energi, end en kondenstørretumbler
 • Kræver hul i ydremureren, til aftrækskanal.
 • Besværlig at skifte ud med en kondenstørretumbler i fremtiden.

Ligegyldig om du vælger en kondenstørretumbler eller en aftrækstørretumbler, er det en god ide at se hvor stor en kapacitet tørretumbleren har. Og ren logik er det at jo flere i er i husstanden, des større tørretumbler har i behov for.
Du skal måske ofre lidt flere penge på en energivenlig tørretumbler, med lavt energiforbrug. Men på sigt kan det sagtens betale sig. Især hvis du bruger din tørretumbler meget. Så er de penge hurtigt tjent hjem igen, på hvad du sparer i strøm.

Hos os får du 4 års garanti på mange
produkter  

Spørgsmål? skriv til os