97154433

 Ny vaskemaskine?

En vaskevaskemaskine er ikke bare en vaskemaskine, det er en investering som så meget andet vi køber til hjemmet. Det kan derfor være en god ide at tænke på hvilke vaskebehov vi som forbruger har, eller hvilke ønsker vi har til den nye vaskemaskine, frem for kun at tænke på prisen.

Selvfølgelig skal prisen også være skrap!

Kom og se vores store udvalg i butikken – du finder os på Siriusvej 1

Gorenje WEI863S

Kapacitet (Kg): 8

Omdrejninger pr. min: 1600

Motortype: Kulfri

Resterende fugtighed: 53%

Med 4 års garanti

4.999,00 DKK

AEG L8FSB960C

KAPACITET: 9 KG

OMDREJNINGER PR. MIN: 1600

MOTORTYPE: KULFRI

RESTERENDE FUGTIGHED: 44%

Med 4 års garanti

6.199,00 DKK

AEG L7FSB840E

Kapacitet (Kg): 8.00

Omdrejninger pr. min: 1400

Motortype: Kulfri

Med Autodose teknologi

6.495,00 DKK

BOSCH WAN2823BSN

Kapacitet (Kg): 8

Omdrejninger pr. min: 1400

Vaskevirkningsgrad: Klasse A

Centrifugeringsklasse: Klasse B

Med 4 års garanti

4.299,00 DKK

4.999,00 DKK

6.199,00 DKK

6.495,00 DKK

4.299,00 DKK

Vi leverer og monterer alle slags hvidevarer
indenfor få dage!   

Intelligente vaskemaskiner
Du vil ærgre dig over at komme hjem med en vaskemaskine der på sigt ikke opfylder dine behov. Vaskemaskiner bruger i dag generelt mindre strøm end får nogle år siden. Der kan dog stadig være en stor forskel på hvor lidt eller hvor meget strøm en vaskemaskine bruger. Dette er også en rigtig god ide at tag med i sine overvejelser når man skal anskaffe sig en ny vaskemaskine. Typisk vil de ekstra penge man bruger på en mere strømbesparende vaskemaskine, hurtigt tjene sig selv ind igen. Plus, det er godt for vores moderjord.

Som forbruger er det ren logik at en stor vaskemaskine bruger både mere strøm og vand i forhold til en mindre vaskemaskine. Men den logik holder ikke helt stik. Ikke med de nyere vaskemaskiner. De er nemlig så kloge at de kun bruger det vand der er nødvendigt, alt efter hvor meget tøj du ligger i tromlen. Mange vaskemaskiner vejer tøjet, og ud fra vægten af tøjet, ved vaskemaskinen hvor meget vand der skal bruges for at vaske tøjet rent. Det vil sige at du sagtens kan vaske meget lidt tøj i en 9 kilos vaskemaskine, uden at den bruger mere vand end en for eksempel en 6,7 eller 8 kilos vaskemaskine. Faktisk er det sådan at jo mere plads der er i tromlen til tøjet, des bedre vaskeresultat vil du opnå, og vaskemaskinen vil ikke skulle bruge lige så meget energi eller vand, som hvis du proppede samme mængde tøj ind i en mindre vaskemaskine.

Skån dit tøj og miljøet
I dag kan du får vaskemaskiner der kan langt mere end blot at vaske dit tøj rent. Det er selvfølgelig den vigtigste del, og formålet med en vaskemaskine. Hvordan vi vasker vores tøj er ikke helt ligegyldigt, især ikke hvis vi ønsker at skåne vores tøj for unødvendigt slid. Med et selvdoserende sæbesystem, som nogle producenter kalder for I-Dos, undgår du at bruge alt for meget sæbe, hvilket vi er rigtig mange forbruger der gør. Og det er hverken godt for tøjet, miljøet eller vaskemaskinen. Med for eksempel I-Dos kan du bruge dit fortrækkende vaskemiddel og skyllemiddel, så længe det er flydende. Hvor ved andre selvdoserende sæbesystemer, har producenten noget bestemt sæbe som skal bruges.

Et helt andet system, men som stadig er meget skånsomt ved dit tøj, er Eco Bubble. Med Eco Bubble kan du vaske ved meget lave temperaturer og samtidig opnå er perfekt vaske resultat. Eco Bubble fungere således at vaskemaskinen blander sæben med luft inden det lukkes ind i tromlen. Det gør at sæben er skummet op inden det blander sig med tøjet. Det giver en mere jævn fordeling af sæben. At du er sikret et perfekt vaskeresultat ved lave temperaturer med Eco Bubble, skyldes at processen hvor vaskemaskinen blander sæben med luft, frigiver de enzymer som gør tøjet rent. Normalt sker den frigivelse først efter ca 20 minutters vask, når sæben blandes direkte med vand.

Hvis du bor et sted i landet hvor der er mere kalk end normalt i vandet, kan du med fordel købe en vaskemaskine med SoftWater Technology. Med SoftWater Technology afkalkes vaskemaskinen automatisk. Sæbeskuffen har et ekstra rum hvor i der fyldes salt i. Denne teknologi gør vandet meget blødere, og derved skåner dit tøj endnu bedre, og vaskemaskinen.
Nogle producenter er også begyndt at udvikle på selve tromlen. En så kaldt skånetromle. Med mindre huller i tromlen og andre bevægelser en blot at, dreje rundt.
For du et endnu bedre vaskeresultat, som også er ekstrem skånsomt for tøjet.

Smarte programmer
Vaskemaskiner har nu til dags rigtig mange forskellige programmer, som giver os som forbruger muligheden for at vaske vores tøj på den mest skånsomme og rigtige måde. Vidste du for eksempel at jeans indeholder en masse sæberester. Dette skyldes at en traditionelt vask ikke kan skylle alt sæben ud af de tykke syninger der er på et par jeans. Derfor har nogle producenter i dag lavet et specielt program til dine ynglings jeans. Hvor programmet har ekstra mange skylninger for at få alt sæben skyllet ud.

Et andet program som er begyndt at snige sig ind i de forskellige vaskemaskiner er et Dampprogram. Et program der blandt andet også er en kanon løsning til dine ynglings jeans. Vi vasker ofte vores tøj, selvom det egentligt ikke er beskidt. Blandet andet vores jeans, som de fleste tøjbutikker faktisk råder os til ikke at vaske særlig ofte, da det slider ekstremt meget på dem og de derfor ikke har den sammen levetid. Med et dampprogram kan du friske dine jeans op uden brug af sæbe eller unødvendig slid. Det samme gælder din uldtrøje som måske lugter lidt af skab, eller en krøllet skjorte. Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan bruge dampprogrammet til. En anden rigtig stor fordel ved damp, er at programmet ikke tager andet end omkring 20 minutter, og så bruger vaskemaskinen kun 2 liter vand ca. Så du spare en masse tid, strøm, vand, og samtidig skåner du dit tøj.

Hvad vasker du mest?
På mange maskiner har du også mulighed for at gemme dit favoritprogram. Vasker du oftest dit tøj på 40 grader, med 1400 omdrejninger, og eventuelt med ekstra skyl eller forvask. Så kan du slippe for at skulle indstille din vaskemaskine hver gang, ved at gemme dit favoritprogram på vaskemaskinen. Næste gang du skal vaske vælger du blot dit favoritprogram, og bum så vasker vaskemaskinen med de indstillinger du har valgt. Det er altid muligt at lave favoritprogrammet om.

Flere og flere vaskemaskiner begynder at have et rensningsprogram. Nogen producenter kalder det for Drum Cleaner. Der kan nemt opstå en ubehagelig lugt inde i en vaskemaskine. Det skyldes oftest at der samler sig sæberester rundt om selve tromlen, og især øverst på tromlen. Med en vaskemaskine som har et dissideret rensningsprogram undgår du at skulle rense vaskemaskinen med diverse kemikalier, for at have en dejlig ren vaskemaskine. Ligeledes er der producenter der har lavet et nyt spuler system ”Stay Clean Drawer”. Oversat til dansk, forbliv ren sæbeskuffe. Vi kender det alle sammen, sæbeskuffen kan hurtigt blive små ulækker. Med dette nye spuler system undgår du, den små ulækre sæbeskuffe.

Motortype
Der findes to type motor til vaskemaskiner. Kulfri og den Traditionelle. Vaskemaskiner med kulfri motor eller inverter motor som nogle producenter kalder det, har generelt en længere levetid, det skyldes at motoren er bygget op med færre bevægelige dele. Flere producenter giver en udvidet garanti på hele op til 10 år, på motoren. Som bonus er vaskemaskiner med kulfri motor ofte mere støjsvage. Listen med fordele er lang, en kulfri motor er også mere miljøvenlig, da de generelt er mere energieffektive i brug.

Den traditionelle motor har flere dele, blandt andet kul. Flere af delene er sliddele, og du risikere at du med tiden skal udskifte dem. En vaskemaskine med en traditionel motor har ikke de sammen fordele som en kulfri, men til gengæld finder du de billigste vaskemaskiner blandt modellerne med traditionel motor.

Centrifugering vs. Restfugtighed

De fleste vaskmaskine har enten 1400 eller 1600 omdrejninger pr minut når de centrifugere. Med 1600 omdrejninger pr minut er du sikret en restfugtighed A, som er det bedste en vaskemaskine kan blive testes til på A, B C, D, og så videre skalaen.  Ulempen ved 1600 omdrejninger pr minut, er at det er hårdt for både dit tøj, og vaskemaskinen.

Vaskemaskiner med 1400 omdrejninger har som regel på en B, på restfugtighedsskalaen. Men nogle modeller med 1400 omdrejninger kan godt have en restfugtighed A på skalaen. Fordele ved 1400 omdrejninger, er at det er knapt så hårdt ved vaskemaskinen eller tøjet.

Hvordan finder producenterne ud af om deres maskine har en restfugtighed på A, eller B. Det sker ved at alle vaskemaskiner der bliver produceret, skal igennem en test, hvor der findes ud af hvor meget vand, strøm og så videre de bruger. Her testes også vaskemaskinen centrifugering og tøjets restfugtighed. Det kan være små dråber der afgøre om en vaskemaskine har en restfugtighed på A eller B.

Hos os får du 4 års garanti på mange
produkter  

 
attribution=setup_tool page_id="1516094201998410" logged_in_greeting="Hej, hvad kan vi hjælpe dig med? " logged_out_greeting="Hej, hvad kan vi hjælpe dig med? ">

Spørgsmål? skriv til os